Inspiration

Bøger om SE terapi – krop – sjæl – drømme  og kreativitet.

Kig her, hvis du leder efter inspiration til at komme videre i dit arbejde med personlig udvikling. Du vil kunne finde fagbøger, skønlitteratur, henvisninger til musik, kreativ udfoldelse eller andet som har inspireret mig.

Peter A.  Levine har udviklet behandlingsmetoden  Somatic Experiencing.

Peter Levine har bl.a. skrevet bøgerne:

“Væk tigeren” (1998) som er en rigtig god  introduktion, til hvordan man kan behandle traumer ved hjælp af kroppens iboende kræfter.

“Helbredelse af traumer” (2005) som rummer instruktioner og øvelser i arbejdet med kropsbevidsthed, som man kan arbejde med på egen hånd eller med en partner. Incl. CD.

“Den tavse stemme” (2012) er en fagbog, som sammenfatter Peter Levines livslange undersøgelse af traumers opståen og behandling af dem. Peter Levine  trækker på viden fra både biologi, neurovidenskab og psykoterapeutisk praksis.

Julia Cameron

har skrevet “Kreativitet” (2009), som er en gør-det-selv-bog. Bogen indeholder gode praktiske øvelser og inspiration til at stimulere dine kreative og intuitive sider.

Simon Krohn

har udgivet “Nærmere noget” (2013), som er en inspirerende introduktion til filosofien bag yogatraditionen. Om samspillet mellem krop og sind. Rummer også konkrete yogaøvelser.

Anita Moorjani

I 2014 udkom “At dø for at leve”, den danske version af Anita Moorjanis selvbiografiske fortælling, om at være døende kræftpatient og opleve en altomfattende kærlighed “på den anden side”, som sender hende tilbage til livet og helbredelse. Bogens centrale budskab er at angst gør os syge, og at vi skal lære at kærligheden til os selv og hinanden er helbredelsen.

Eckhart Tolle

“Nuets kraft, – nøgle til personlig frigørelse” (1997). Denne bog handler om det spirituelle budskab:  Væren i Nuet – om hvordan vi slipper fri af vores stadige grublen over fortid og fremtid. Eckhart Tolle beskriver i bogen bl.a. begrebet “smertekroppen”. En betegnelse for summen af de negative følelser, som den enkelte har samlet gennem livet og som fastholder os i bekymring og smerte.