Inspiration

Bøger om SE terapi – krop – sjæl – drømme og kreativitet

Kig her, hvis du leder efter inspiration til at komme videre i dit arbejde med personlig udvikling. Du vil kunne finde fagbøger, skønlitteratur, henvisninger til kreativ udfoldelse eller andet som har inspireret mig.

Peter Levine har udviklet behandlingsmetoden Somatic Experiencing  – og bl.a. skrevet:

“Væk tigeren” (1998) som er en rigtig god  introduktion til, hvordan man kan behandle traumer ved hjælp af kroppens iboende kræfter.

“Helbredelse af traumer” (2005) som rummer instruktioner og øvelser i arbejdet med kropsbevidsthed, som man kan arbejde med på egen hånd eller med en partner. Incl. CD.

“Den tavse stemme” (2012) er en fagbog, som sammenfatter Peter Levines livslange undersøgelse af traumers opståen og behandling af dem. Peter Levine  trækker på viden fra både biologi, neurovidenskab og psykoterapeutisk praksis. Find yderligere artikler og info om SE metoden på SE-foreningens hjemmeside http://www.somaticexperiencing.dk

Merete Holm Brantbjerg  har udviklet metoder til arbejdet med hypotilstande (lav-energitilstande), som er uhyre værdifulde og som jeg løbende benytter mig af i terapierne. MHB har skrevet en lang række artikler om især Relationel traumeterapi og kropsterapeutiske metoder, som findes på hendes hjemmeside  http://www.moaiku.dk

Jørgen Groth  “Drømmearbejde, om at anvende det ubevidstes symboler” (2019)

Lars J Sørensen “Skam, medfødt og tillært, Når skam fører til sjælemord” (2013)

Julia Cameron  “Kreativitet” (2009),  er en gør-det-selv bog. Bogen indeholder gode praktiske øvelser og inspiration til at stimulere dine kreative og intuitive sider.

Anita Moorjani. I 2014 udkom “At dø for at leve”, den danske version af Anita Moorjanis selvbiografiske fortælling, om at være døende kræftpatient og opleve en altomfattende kærlighed “på den anden side”, som sender hende tilbage til livet og helbredelse. Bogens centrale budskab er at angst gør os syge, og at vi skal lære at kærligheden til os selv og hinanden er helbredelsen.

Eckhart Tolle  “Nuets kraft, – nøgle til personlig frigørelse” (1997). Denne bog handler om det spirituelle budskab:  Væren i Nuet – om hvordan vi slipper fri af vores stadige grublen over fortid og fremtid. Eckhart Tolle beskriver i bogen bl.a. begrebet “smertekroppen”. En betegnelse for summen af de negative følelser, som den enkelte har samlet gennem livet og som fastholder os i bekymring og smerte.

Alaine D. Duncan, Kathy Kain  “The TAO of TRAUMA” (2019)

Gangaji  “Diamanten i din lomme, Bevidsthed om bevidsthed” (2005)

Giulia Enders  “Tarme med charme, alt om et undervurderet organ” (2014)

Teresa Thaning “Bevidst helbredelse” Rejsen ind bag alt skabt. (2020)

Tosha Silver  “It’s not your money”, How to live fully from divine abundance (2019)

Simon Krohn   “Nærmere noget” (2013) er en inspirerende introduktion til filosofien bag yogatraditionen. Om samspillet mellem krop og sind. Rummer også konkrete yogaøvelser.